Składniki
1 op makaronu spaghetti
2 małe cukinie
1 papryka żółta
1 papryka zielona
2 cebule
50 dag pieczarek
2 pomidory
1 puszka groszku konserwowego
1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
olej do smażenia
sól, bazylia i cukier do smaku
Sposób przygotowania
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć, osuszyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinie w pół plasterki cebule w piórka, pomidory w większą kostkę a papryki w słupki. Warzywa pokolei porcjami przesmażyć na oleju.
Wrzucić wszystkie usmażone warzywa i wlać do nich 1 - 1,5 szklanki wody. Przyprawić do smaku. Dodać koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Pogotować razem ok 5 minut. Dodać odsączony groszek konserwowy i dokładnie wymieszać.
Makaron układać porcjami na talerz i polać przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz