Sposób przygotowania
BISZKOPT Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Dobrze wymieszać. Dodać mąkę z proszkiem i kakao i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić.
Wafelki pokroić w mniejsze kawałki.
MASA Śmietanę ubić na sztywno. Dodać śmietan-fixy i cukier puder, dobrze wymieszać. Wsypać pokrojone wafelki i również dobrze wymieszać.
Banany obrać ze skórek, przekroić na pół i układać na biszkopcie przekrojoną stroną do dołu. Na banany wyłożyć bitą śmietanę. Wyrównać wierzch.
Na wierzchu zetrzeć czekoladę. Placek schłodzić w lodówce.
no nie,aż mi ślinka ciekanie teraz
OdpowiedzUsuń