Pora na śniadanko :)
Mini omlecik
-
Składniki
3 jajka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki wodysól do smaku10 dag pieczarek1 mała cebulka15 dag szynki konserwowej10 dag startego żółtego seraketchupolej do smażeniaSposób przygotowania
Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miseczki, dobrze roztrzepać ( jak na jajecznicę ), dodać mąkę, wodę i sól do smaku. Dobrze wymieszać. Masę jajeczną wylać na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić na drugą i na nią położyć pieczarki, szynkę i posypać startym serem. Przykryć. Smażyć pod przykryciem do stopienia sera. Wyjąć na talerz. Polać ketchupem. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz