Składniki
500 g mielonego
1 mała papryka czerwona
500 g pieczarek
1 cebulka
15 dag żółtego sera w kawałku
1 jajko
1 czerstwa bułka
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, vegeta, majeranek do smaku
bułka tarta
smalec do smażenia
Sposób przygotowania
Bułkę namoczyć, osączyć. Mielone przełożyć do miski, dodać do niego odciśniętą bułkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę, Pieczarki oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć. Ostudzić i dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać i dodać do smaku przyprawy. Wymieszać ponownie.
Ser pokroić w większą kostkę. Brać kostkę sera i porcję mięsa i mięsem obtoczyć ser. Formować klopsiki.
Każdego klopsika obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz