Składniki
CIASTO
2 szklanki wody
2 szklanki mąki
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
NADZIENIE
6 cienkich parówek
30 dag kapusty kwaszonej
1 łyżka skwarek
12 plasterków sera topionego
PONADTO
jajko do panierki
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
ketchup
Sposób przygotowania
CIASTO Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
W między czasie ugotować kapustę. Odcedzić, dodać skwarki i wymieszać. Parówki poprzekrawać na pół.
Na każdy naleśnik nakładać plasterek sera, porcję kapusty i połowę parówki. Zwinąć w krokieta. Obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać ciepłe polane ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz