Składniki
6 kotletów z piersi z kurczaka
6 plastrów żółtego sera
6 łyżeczek masła
2 jajka
bułka tarta do panierki
vegeta, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
3 szklanki wody
Sposób przygotowania
Rozbite kotlety posmarować masłem, oprószyć vegetą i pieprzem. Na każdy ułożyć plasterek sera. Zwinąć.
Zawinięte piersi z kurczaka panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Usmażone zawijaski przełożyć do garnka razem z pozostałym tłuszczem od smażenia. Wlać wodę i dodać koncentrat pomidorowy. Pogotować wszystko razem ok 5 minut na małym ogniu. W razie potrzeby zagęścić sos wodą z mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz