Tagiatelle serowo-pomidorowe
Składniki
1 op makaronu tagiatelle1 puszka pomidorów3 ząbki czosnku1 cebula15 dag żółtego startego sera1 łyżeczka bazylii1 łyżeczka oregano1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka rozmarynu400 ml śmietany 18%0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego1 czerwona papryka20 dag pieczarek1 łyżeczka soliolej do smażenia
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju smażyć warzywa. Kiedy będą już miękkie dodać pomidory z koncentratem pomidorowym. Wszystko razem podgotować ok 5 minut. Śmietanę wymieszać z ziołami, solą i serem. Dodać do warzyw. Dokładnie wymieszać. Do sosu wrzucić makaron i dokładnie przemieszać. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz