Składniki
2 op dowolnej mieszanki sałat4 pomidory6 ogórków kwaszonych lub małosolnych1 ogórek zielony wąż1 czerwona cebulka1 ser feta ( ja używam niebieski )2 sosy sałatkowe włoskie1 sos sałatkowy vinegret9 łyżek oliwy z oliwek (może być zwykła)9 łyżek zimnej wodySposób przygotowania
Pomidory, ogórki i ser pokroić w większą kostkę. Cebulę w mniejsze piórka. Sosy wymieszać z wodą i oliwą. W misce (najlepiej przeźroczystej) układać warstwami : Mieszankę sałat (sporą garść), pomidory, cebulka, mieszanka sałat, ogórki, mieszanka sałat, ser feta. Całość przed podaniem polać sosem.Koniecznie sałatkę polać sosem tuż przed podaniem, nie wcześniej !!!! Wówczas sałatka będzie chrupiąca i nie zrobi się z niej "breja"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz