Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką
Składniki
4 plastry schabu bez kości
4 plasterki sera ementaler
1 mała marchewka
1 mała różyczka brokuła
1 łyżka masła
sól
pieprz
vegeta
1 jajko
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Brokuła i marchewkę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i vegetą do smaku. Posmarować masełkiem. Na każdym schabiku ułożyć plaster sera, kawałek marchewki i kawałek brokuła. Zwinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką lub szpilką do rolad.
Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.
Przed podaniem pamiętać o wyjęciu wykałaczek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz