Karkówka w pomidorach z maggi
Składniki
1 kg karkówki
0,5 kg pieczarek
1 czerwona papryka
1 cebula
sól, pieprz, vegeta
SOS
1 słoik koncentratu pomidorowego (ja użyłam Madero z Biedronki)
6 łyżek maggi w płynie
4 łyżki octu
5 łyżek cukru
1 szklanka wody
Sposób przygotowania
Mięso pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w słupki. Plasterki karkówki posypać solą i pieprzem a następnie przekładać w naczyniu żaroodpornym na przemian z warzywami.
Wszystkie składniki na zalewę razem zagotować. Gorącą zalewą zalać mięso z warzywami. Wierzch posypać vegetą. Piec w piekarniku pod przykryciem przez 1 godzinę w 180 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz