Sernik
Składniki
CIASTO
1 kostka Kasi
3 szklanki mąki tortowej
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 kostka Kasi
3 szklanki mąki tortowej
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
MASA SEROWA
0,5 kostki Kasi
1 kilogram sera śmietankowego w kostce
1 jajko
2 budynie śmietankowe z cukrem - proszek
1 szklanka cukru
0,5 kostki Kasi
1 kilogram sera śmietankowego w kostce
1 jajko
2 budynie śmietankowe z cukrem - proszek
1 szklanka cukru
BEZA
5 białek
1 szklanka cukru
5 białek
1 szklanka cukru
Sposób przygotowania
CIASTO
Wszystkie składniki dobrze razem zagnieść. Wyrobić jednolite ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blaszkę a drugą włożyć do zamrażarki.
MASA SEROWA
Wszystkie składniki razem z 0,5 kostki Kasi wrzucić do miski i razem dokładnie wymieszać.
Z białek ubić na sztywno pianę. Dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Na surowe ciasto wyłożyć masę serową, na to pianę z białek i na pianę poskubać ciasto, które wcześniej schowaliśmy do zamrażarki. Piec 60 minut w 180 st C
Oj Kasieńko, kusisz niesamowicie
OdpowiedzUsuń