Jajecznica leśniczego
Składniki
3 jajka
10 dag ugotowanych leśnych grzybów ( podgrzybki , prawdziwki , kurki , maślaki )
0,5 cebuli
1 łyżka smalcu
sól, pieprz do smaku
0,5 łyżeczki vegety
2 łyżki śmietanki 18 %
10 dag ugotowanych leśnych grzybów ( podgrzybki , prawdziwki , kurki , maślaki )
0,5 cebuli
1 łyżka smalcu
sól, pieprz do smaku
0,5 łyżeczki vegety
2 łyżki śmietanki 18 %
Sposób przygotowania
Na rozgrzanym smalcu podsmażyć grzyby z cebulką ok 10 minut. W miseczce wymieszać pozostałe składniki. Do przesmażonych grzybków wlać masę jajeczną. Cały czas mieszając smażyć do ścięcia jajek.
Mniam..zjadłoby się
OdpowiedzUsuń