poniedziałek, 28 października 2013

Pieczeń chlebowa za słonecznikiem



Składniki

1 kg mięsa mielonego wieprzowego
2 czerstwe bułki namoczone w mleku
4 jajka
1 czerwona papryka
200 g ziaren słonecznika
1 cebula
5 ząbków czosnku
4 łyżeczki musztardy
sól, pieprz, vegeta , majeranek do smaku

Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miseczki. Bułki odcisnąć. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać i również pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dać do mięsa mielonego. Przyprawić do smaku i dobrze wszystko razem wymieszać. Masę mięsną przełożyć do keksówki i piec w piekarniku 1,5 godziny w 160-180 st C.

1 komentarz: