wtorek, 8 października 2013

  • Malinki

    Idealne na zimowe wieczory:) Nadają się jako dodatek do deserów, ciast , tortów , do budyniu itp. Sok z nich do rozcieńczenia lub do herbatki.

Składniki

maliny (ilość jaką kto posiada) 
cukier (na słoik 1 litrowy 6 czubatych łyżek cukru)

Sposób przygotowania

Maliny opłukać, osączyć z nadmiaru wody. Układać do słoików przesypując cukrem - na każdy 1 litrowy słoik wsypuję 6 czubatych łyżek cukru. Zakręcić i zapasteryzować 3 minuty. Odwrócić do góry dnem do czasu aż nie ostygną.


3 komentarze:

  1. Pyszne, też takie robię, rewelacyjne na zimę do deserów ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację! Idealne na przeziębienie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tez robie takie malinki na zimę, jak znalazł na przeziębienie dzieciakom

    OdpowiedzUsuń