Fuga
Składniki
CIASTO
1 kostka margaryny Kasia
3 szklanki mąki
4 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
1 mały proszek do pieczenia
3 szklanki mąki
4 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
1 mały proszek do pieczenia
MASA SEROWA
1 kg serków homogenizowanych naturalnych
1 łyżka tłuszczu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
piana ubita z 6 białek
1 łyżka tłuszczu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 żółtka
1 szklanka cukru
2 cukry waniliowe
piana ubita z 6 białek
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski. Dobrze zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Wszystkie składniki na masę serową (oprócz piany z białek) wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem. Na samym końcu dać pianę z białek i dokładnie wymieszać ją z masą serową. Na blaszkę wyłożyć równomiernie jedną część ciasta, na nią wylać masę serową i na masę poskubać druga część ciasta. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 st C.
Super ciacho - bardzo podobne do mojego sernika królewskiego - tylko ja robię ze zwykłego twarogu- musze spróbować, Twojego sposobu - Mam tylko pytanie - skąd nazwa?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko
Małomiasteczkowa Pani Domu :*
To ciacho robiła już moja mama jak byłam małą dziewczynką :) Nie mam pojęcia kto tą nazwę wymyślił. Ciasto nazywało się tak odkąd pamiętam :)
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, że robi się je bardzo łatwo i że jest smaczne :)
Pozdrawiam również bardzo serdecznie :)
Bardzo fajne to ciasto, super wygląda
OdpowiedzUsuń