poniedziałek, 14 października 2013

Cycki z pieczarkami



Składniki

4 piersi z kurczaka
40 dag pieczarek
1 pęczek zielonej pietruszki
4 plasterki sera żółtego 
4 łyżeczki masła
sól, pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko, mąka i bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania


Pieczarki czyścić, pokroić w kostkę. Przesmażyć na odrobinie tłuszczu, dodać posiekaną natkę. Przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Piersi rozbić. Każdą posypać solą, pieprzem, przesmarować masłem. ułożyć plaster sera i farsz z pieczarek.
Każdą zwinąć w roladę i spiąć szpilkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.


1 komentarz: