Sałatka na szybko :)
Proszę bardzo :)
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Składniki
2 woreczki ryżu
2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
3 łyżki majonezu
4 łyżki pikantnego ketchupu
1 pęczek natki pietruszki
6 ogórków konserwowych
6 jajek
1 puszka groszku konserwowego
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Ryż
ugotować na miękko w osolonej wodzie. Ostudzić. Przełożyć do miski.
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Razem z ogórkami konserwowymi
pokroić w kostkę. Dodać do ryżu. Tuńczyka oraz groszek konserwowy
odsączyć z zalewy. Pietruszkę opłukać, posiekać. Wszystkie składniki
dodać do miski z ryżem. Przyprawić do smaku pieprzem. Dobrze razem
wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Fajne i smaczne sa takie sałatki :)
OdpowiedzUsuńPycha! idealna jak dla mnie
OdpowiedzUsuń