poniedziałek, 15 lutego 2016

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka na szybko :)
Proszę bardzo  :)

 Sałatka ryżowa z tuńczykiem




Składniki


2 woreczki ryżu

2 puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym

3 łyżki majonezu

4 łyżki pikantnego ketchupu

1 pęczek natki pietruszki

6 ogórków konserwowych

6 jajek

1 puszka groszku konserwowego

pieprz do smaku



Sposób przygotowania


Ryż ugotować na miękko w osolonej wodzie. Ostudzić. Przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Razem z ogórkami konserwowymi pokroić w kostkę. Dodać do ryżu. Tuńczyka oraz groszek konserwowy odsączyć z zalewy. Pietruszkę opłukać, posiekać. Wszystkie składniki dodać do miski z ryżem. Przyprawić do smaku pieprzem. Dobrze razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

2 komentarze: