Dzień dobry :)
Kochani moi dzisiaj zostawiam Wam przepis na pyszne podudzie z kurczaka.
Wiktoria wprost przepada za nimi.
Nie jest typowym mięsożercą ale to mięsko wcina z wielkim apetytem.
Przyznam się nieskromnie, że ja też :)
Miłego dnia kochani :)
Podudzie z piekarnika
Składniki
1 kilogram podudzia z kurczaka
4 łyżki przyprawy do kurczaka
4 łyżki maggi w płynie
3 łyżki oleju
5 ząbków czosnku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Podudzie
opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać i przecisnąć
przez praskę. Olej wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,
przyprawą do kurczaka, maggi w płynie i pieprzem. Przygotowaną mieszanką
polać podudzie z kurczaka. Dobrze razem wymieszać. Odstawić do lodówki
na minimum 1 godzinę. Po tym czasie podudzie z kurczaka przełożyć do
worka do pieczenia. Dobrze związać. Piec w piekarniku 1 godzinę w 200 st
C. Najlepiej smakują z ziemniakami i ulubioną surówką.
Podudzie z kurczaka podałam na porcelanie od Porcelany Bogucice.
Też takie często robię.
OdpowiedzUsuńPysznie Kasiu :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszne te mięsko :-)
OdpowiedzUsuń