Jajecznica w moim domu pojawia się zarówno na śniadania jak i na kolacje.
Mój mąż najbardziej lubi ją właśnie w wersji z boczkiem :)
Zapraszam :)
Jajecznica z boczkiem
Składniki
8 jajek
20 dag parzonego boczku
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka Jarzynki Bella-Bis
sól Himalajska Bella-Bis do smaku
pieprz do smaku
0,5 łyżeczki cukru
1/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Sposób przygotowania
Boczek pokroić w kostkę. Następnie wysmażyć go na suchej patelni. Szczypiorek opłukać, pokroić. Jajka wbić do miski. Dodać do nich szczypiorek, cukier, śmietankę, jarzynkę, sól i pieprz. Dobrze razem wymieszać. Mieszaninę jajek wlać na wysmażony boczek. Podczas smażenia jajka cały czas mieszać. Gdy się zetną zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem bezpośrednio po przygotowaniu.
Ja też taką lubię :-)
OdpowiedzUsuńAle bym zjadła, apetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńIdealna propozycja na śniadnie.
OdpowiedzUsuńNa śniadanie idealna mój tata często nam serwuje jest rewelacyjna
OdpowiedzUsuń