Na dzisiejszy obiadek gulasz :)
Gulasz z łopatki
Składniki
60 dag łopatki wieprzowej
1 cebula
tłuszcz do smażenia
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
sól do smaku
jarzynka lux Bella - Bis do smaku
pieprz do smaku
woda
Sposób przygotowania
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Posypać solą, pieprzem i jarzynką lux, dodać cebulę i smażyć razem, aż cebula będzie szklista. Podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać wodę. Gdy mięso będzie miękkie powstały sos można zagęścić zawiesiną mąki i wody.
pyszności !
OdpowiedzUsuńi jakie zdjęcia ładne
kurcze, chyba kiedyś wpadnę do ciebie na obiadek :)
miłego dnia
Pycha danie :-) wygląda bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie gulasze i kasza do tego mniam, można jeść i jeść
OdpowiedzUsuńPyszny obiadzik, super Kasiu :)
OdpowiedzUsuńPięknie podany ten gulasz .
OdpowiedzUsuń