czwartek, 21 maja 2015

Gulasz z łopatki

Na dzisiejszy obiadek gulasz :)

Gulasz z łopatki



Składniki
 
60 dag łopatki wieprzowej
1 cebula
tłuszcz do smażenia
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
sól do smaku
jarzynka lux Bella - Bis do smaku
pieprz do smaku
woda
 
 
Sposób przygotowania
 
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso. Posypać solą, pieprzem i jarzynką lux, dodać cebulę i smażyć razem, aż cebula będzie szklista. Podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby dolać wodę. Gdy mięso będzie miękkie powstały sos można zagęścić zawiesiną mąki i wody.

5 komentarzy:

  1. pyszności !
    i jakie zdjęcia ładne
    kurcze, chyba kiedyś wpadnę do ciebie na obiadek :)
    miłego dnia

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha danie :-) wygląda bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię wszelkie gulasze i kasza do tego mniam, można jeść i jeść

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny obiadzik, super Kasiu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie podany ten gulasz .

    OdpowiedzUsuń