Zapiekane bułeczki z jajkiem
Składniki
3 bułeczki kajzerki
3 plasterki żółtego sera
6 plastrów boczku parzonego
3 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
3 plasterki żółtego sera
6 plastrów boczku parzonego
3 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Boczek wysmażyć na suchej patelni.
Wierzch każdej bułki ściąć i wydrążyć środki.
Do każdej bułki włożyć plasterek sera, wbić jajko, posypać solą i pieprzem do smaku. Na to położyć po 2 plasterki wysmażonego boczku.
Zapiekać w piekarniku w 170 st C do momentu ścięcia jajka.
Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorące.
Podeślij mi z jedną Kasiu plissss :)
OdpowiedzUsuń