wtorek, 21 stycznia 2014

Pomidory z żółtym serem i sosem czosnkowym



Składniki


3 duże pomidory
20 dag twardego żółtego sera
400 g serka homogenizowanego
3 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do kurczaka


Sposób przygotowania


Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i miąższ pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zrobić sos : Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Jeżeli będzie za gęsty można dolać zalewę od ogórków konserwowych (zalewa daje super smaczek sosikowi). Na talerz ułożyć pomidory pokrojone w kostkę. Na pomidorki układamy starty ser i to polewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Odstawiamy do lodówki na godzinę
 

  • Rady

     
    Ilość czosnku dajemy wg własnego uznania, im więcej czosnku tym bardziej sos będzie ostry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz