Pizzowe ślimaczki
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 koncentrat pomidorowy
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
4 plastrów szynki konserwowej
20 dag startego żółtego sera
1 łyżka oliwy
1 koncentrat pomidorowy
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki ziół prowansalskich
4 plastrów szynki konserwowej
20 dag startego żółtego sera
1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania
Koncentrat pomidorowy wyłożyć do miseczki. Dodać zmiażdżony przez praskę czosnek i oliwę. Wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Na sosie poukładać plastry szynki.
Na całości rozsypać starty żółty ser.
Zwinąć w roladę.
Pokroić na plastry ok 2 cm.
Ułożyć na blaszce farszem do góry. Piec 20 min w temp 160 - 180 st C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz