wtorek, 21 stycznia 2014

W moim domu nie ma świąt ani żadnej imprezy bez tej sałatki.


Sałatka kebab gyros



Składniki


2 piersi z kurczaka
1 cebulka
1 słoik ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 mała kapusta pekińska
majonez 
ketchup
przyprawa do gyrosa
olej do smażenia


Sposób przygotowania


Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Posypać przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kurczaka. Usmażonego odsączyć z nadmiaru tłuszczu (najlepiej wyłożyć na ręcznik papierowy), ostudzić. Cebulkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolkę czerwoną osączyć z zalewy. Kapustę pekińską pokroić na cienkie paseczki odkrawając głąb. W przeźroczystej misce układać kolejno warstwami: usmażone i ostudzone piersi z kurczaka cebulkę ogórki konserwowe kukurydzę fasolkę posmarować majonezem (żeby cała fasolka była przykryta) ketchup kapusta pekińska Schłodzić w lodówce
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz