poniedziałek, 3 lutego 2014

Grillowany schab z warzywami w sosie śmietanowym






Składniki


1 kg schabu bez kości
2 mniejsze cukinie
1 czerwona papryka
50 dag pieczarek
2 cebule
400 ml śmietanki 18 %
sól, pieprz, rozmaryn
olej do smażenia


Sposób przygotowania


Warzywa umyć. Cukinie i pieczarki pokroić w plasterki. Paprykę w słupki a cebule w piórka. Warzywa usmażyć na rozgrzanym oleju (każde osobno) i wrzucić wszystko razem do garnka. Wlać śmietankę , doprawić do smaku solą i pieprzem i pogotować razem 15 minut. Sos zagęścić wodą rozmieszaną z mąką.
Schab umyć, pokroić w plastry. Posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Smażyć na grillu lub patelni grillowej z obu stron. Danie podawać z ziemniaczkami lub ryżem.

2 komentarze: