środa, 19 lutego 2014

Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami


Składniki

1 kilogram łopatki wieprzowej
1 cebula
tłuszcz do smażenia
1 łyżka suszonych pomidorów Skworcu
pieprz kolorowy do smaku Kamis
sól Kamis do smaku
1 opakowanie Fix Gulasz Myśliwski
woda 


Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w większą kostkę. Tłuszcz rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim mięso. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Posypać solą i pieprzem. Mięso może się przypiec, wtedy będzie lepszy sos. Do mięsa wlać wodę (tyle, żeby mięso było zakryte wodą). Dodać suszone pomidory z firmy Skworcu. Próżyć na średnim ogniu około 45 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie. Wodę uzupełniać. Doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem. Fix wymieszać w pół szklanki wody. Rozpuszczonym fixem zagęścić sos. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

1 komentarz: