Zupa z jajek
Składniki
2 litry wody
5 łyżek octu
5 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
10 jajek FARMIO
4 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka 2 %
1/3 szklanki śmietanki 12 %
5 łyżek octu
5 łyżek cukru
1 łyżeczka soli
10 jajek FARMIO
4 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka 2 %
1/3 szklanki śmietanki 12 %
Sposób przygotowania
Wodę zagotować z solą. Dodać cukier i ocet. Dobrze wymieszać. Do gotującej się wody wbijać kolejno jajka FARMIO. Delikatnie zagarniać je łyżką. Pogotować ok 5 minut, żeby jajka się ugotowały. Następnie dobrze wymieszać mleko z mąką i zaciągnąć tym zupkę. Ponownie zagotować. Wyłączyć gaz i dolać śmietankę. Wymieszać. Podawać z ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz