Kaszanka z kapustą
Składniki
1 kg kaszanki
0,5 kg kwaszonej kapusty
2 cebule
10 dag smalcu
2 łyżki smalcu ze skwarkami
pieprz do smaku
1 łyżka maggi w płynie
Sposób przygotowania
Kapustę ugotować na miękko. Odcedzić. Dodać do niej 1 pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki smalcu ze skwarkami, maggi i pieprz. Dobrze wymieszać.
Kaszankę obrać z flaka, pokroić na małe kawałki i przesmażyć na smalcu dodając smalec, pokrojoną w kostkę cebulkę i pieprz. Dobrze wszystko razem wymieszać. Kaszankę najlepiej podawać z wcześniej przygotowaną kapustą i ziemniaczkami.
Jak ładnie podane
OdpowiedzUsuń:) dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńzwykła kaszanka z ziemniakami i kapustą, ale jak ładnie podana to i lepiej smakuje :)
OdpowiedzUsuńTakia kaszanką uwielbia mój mąż
OdpowiedzUsuń