Jajka marynowane
Składniki
10 jajek FARMIO
1/3 szklanki octu
4 szklanki wody
1 cebula
1 czerwona papryka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu kolorowego
1 łyżka gorczycy
3 liście laurowe
2 łyżki ziół prowansalskich
0,5 pęczka koperku
Sposób przygotowania
Jajka FARMIO ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Wodę zagotować z octem, solą, pieprzem, gorczycą, liściem laurowym, ziołami prowansalskimi o cebulą obraną i pokrojoną w piórka. Ostudzić.
Paprykę pokroić w paseczki.
Jajka FARMIO układać do słoja razem z paseczkami papryki i gałązkami koperku. Wszystko zalać ostudzoną zalewą. Pozostawić w chłodnym miejscu na 3 dni.
Robię cos podobnego,ale jajeczka nieobierane daję. Marta S
OdpowiedzUsuńNie robiłam nigdy ale bardzo interesujące
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie marynowałam jajek, ale te pewnie sa smaczne :)
OdpowiedzUsuń