środa, 26 marca 2014

Jajka po gorpodarsku

Jajka po gospodarsku



Składniki


1 opakowanie ciasta francuskiego
6 jajek FARMIO
20 dag boczku parzonego
1 cebula
0,5 pęczka szczypiorku
sól, pieprz do smaku
masło do wysmarowania kokilek

Sposób przygotowania


Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów. Kokilki wysmarować masłem. Każdą kokilkę wyłożyć ciastem francuskim. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Boczek wysmażyć na suchej patelni, następnie dodać do niego cebulę i smażyć razem do zeszklenia cebulki. Do każdej kokilki wyłożonej ciastem francuskim wbić po jednym jajku FARMIO. Posypać solą i pieprzem. Na jajko dać porcje przesmażonego boczku z cebulką. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st C) i zapiekać 20 minut. Szczypiorek posiekać i posypać nim zapieczone jajka. Podawać na ciepło.

1 komentarz: