Chińskie parówki
Składniki
10 cienkich parówek
1/2 op mrożonki chińskiej
1/2 op mrożonki na zupę jesienną lub wiosenną
1 fix do potraw chińskich
1 cebula
olej do smażenia
200 ml wody
sól morska Kamis
1/2 op mrożonki chińskiej
1/2 op mrożonki na zupę jesienną lub wiosenną
1 fix do potraw chińskich
1 cebula
olej do smażenia
200 ml wody
sól morska Kamis
pieprz kolorowy Kamis
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego parówki i obrana i pokrojoną w piórka cebulkę. Następnie po jakiś 5 minutach dodać rozmrożone warzywka, posypać delikatnie solą i pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Fix rozpuścić w 200 ml zimnej wody. Wlać do warzyw. Dobrze wymieszać. Danie podawać z pieczywem lub ryżem.
Rada
Przed dodaniem warzyw do smażenia można wyjąć parówki i krótko przed podaniem włożyć je z powrotem.
Jestem ciekawa smaku
OdpowiedzUsuńpyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńProste a jakże masz
OdpowiedzUsuń