wtorek, 28 lutego 2017

Tatar ze śledzia

Dzień dobry :)
Dzisiaj kochani zapraszam na śledzika.
Będzie szybko, prosto i smacznie czyli tak jak lubię :)

Tatar ze śledzia


 


Składniki
6 płatów śledziowych marynowanych w oleju
6 mniejszych ogórków konserwowych
1 papryka konserwowa
250 gram pieczarek marynowanych
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
Ogórki, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę i przełożyć na durszlak do odsączenia. Płaty śledziowe pokroić w kostkę i również dać na durszlak, żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Śledzie w warzywa konserwowe przełożyć do miski. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Na półmisku układać porcje w formie tymbalika. Na wierzchu udekorować natką pietruszki.

Tatar podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.

1 komentarz: