Dzień dobry :)
Dzisiaj kochani zapraszam na śledzika.
Będzie szybko, prosto i smacznie czyli tak jak lubię :)
Tatar ze śledzia
Składniki
6 płatów śledziowych marynowanych w oleju
6 mniejszych ogórków konserwowych
1 papryka konserwowa
250 gram pieczarek marynowanych
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania
Ogórki,
paprykę i pieczarki pokroić w kostkę i przełożyć na durszlak do
odsączenia. Płaty śledziowe pokroić w kostkę i również dać na durszlak,
żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Śledzie w warzywa konserwowe przełożyć
do miski. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Na
półmisku układać porcje w formie tymbalika. Na wierzchu udekorować natką
pietruszki.
Tatar podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
Tatar podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
Uwielbiam śledziki☺
OdpowiedzUsuń