czwartek, 16 lutego 2017

Spaghetti z marchewki z cieciorką

Dzień dobry :)
Choróbsko zmogło moją całą rodzinę.
Takie paskudztwo nas dopadło, że szkoda gadać.
Stąd też była cisza na blogu.
Nabrałam troszkę sił i wpadam do Was z przepisem na spaghetti z marchewki.
Ostatnimi czasy firma Fit&Easy wprowadziła na rynek pyszne nowości - spaghetti z marchewki i spaghetti z buraka.
Ja postanowiłam w pierwszej kolejności wypróbować marchewkę.

 
Spaghetti z marchewki z cieciorką



 



Składniki


300 gram spaghetti z marchewki

12 pomidorków koktajlowych

2 ząbki czosnku

1 żółta papryka

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1/2 puszki cieciorki

sok z 1/2 cytryny

10 dag żółtego sera

olej do smażenia

sól do smaku

pieprz do smaku


Sposób przygotowania


Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, wykroić z niej gniazdo nasienne i miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na 4 części. Żółty ser zetrzeć. Na patelni rozgrzać olej. Przesmażyć na nim paprykę. Dodać czosnek i krótko razem zasmażyć. Następnie dodać spaghetti z marchewki i pomidorki. Polać sokiem z cytryny oraz przyprawić solą i pieprzem. Smażyć razem na średnim ogniu do czasu aż marchewka będzie miękka. Na końcu dodać cieciorkę. Dokładnie razem wymieszać. Gorące wyłożyć na talerz. Posypać startym żółtym serem oraz posiekaną pietruszką. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.


Spaghetti podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.

2 komentarze: