Dzień dobry :)
Choróbsko zmogło moją całą rodzinę.
Takie paskudztwo nas dopadło, że szkoda gadać.
Stąd też była cisza na blogu.
Nabrałam troszkę sił i wpadam do Was z przepisem na spaghetti z marchewki.
Ostatnimi czasy firma Fit&Easy wprowadziła na rynek pyszne nowości - spaghetti z marchewki i spaghetti z buraka.
Ja postanowiłam w pierwszej kolejności wypróbować marchewkę.
Spaghetti z marchewki z cieciorką
Składniki
300 gram spaghetti z marchewki
12 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
1 żółta papryka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 puszki cieciorki
sok z 1/2 cytryny
10 dag żółtego sera
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Czosnek
obrać i pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, wykroić z niej gniazdo
nasienne i miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe opłukać i
przekroić na 4 części. Żółty ser zetrzeć. Na patelni rozgrzać olej.
Przesmażyć na nim paprykę. Dodać czosnek i krótko razem zasmażyć.
Następnie dodać spaghetti z marchewki i pomidorki. Polać sokiem z
cytryny oraz przyprawić solą i pieprzem. Smażyć razem na średnim ogniu
do czasu aż marchewka będzie miękka. Na końcu dodać cieciorkę. Dokładnie
razem wymieszać. Gorące wyłożyć na talerz. Posypać startym żółtym serem
oraz posiekaną pietruszką. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Spaghetti podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
Spaghetti podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
Pyszności ☺
OdpowiedzUsuńzjadłabym z wielką przyjemnością;)
OdpowiedzUsuń