Pozostając w klimacie sałatkowym mam dla Was pyszną propozycję.
Sałatka z serem pleśniowym i salami
Składniki
50 gram mieszanki sałat
100 gram sera Bergader Edelpilz
1/2 żółtej papryki
100 gram pomidorków koktajlowych
10 dag salami
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
pieprz kolorowy do smaku
Sposób przygotowania
Sałaty w
razie potrzeby porwać na mniejsze kawałki. Wyłożyć na talerz. Pomidorki
oraz paprykę opłukać. Pomidorki pokroić na ćwiartki a paprykę w kostkę.
Pokrojone warzywa ułożyć na sałacie. Salami pokroić w małą kostkę i
ułożyć na warzywach. Na wierzch pokruszyć ser Bergader Edelpilz. Oliwę z oliwek
wymieszać z sokiem z cytryny i kolorowym pieprzem. Sosem polać sałatkę.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Sałatkę podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
super sałatka w sam raz na kolacje :)
OdpowiedzUsuń