piątek, 25 listopada 2016

Sałatka z serem pleśniowym i salami

Pozostając w klimacie sałatkowym mam dla Was pyszną propozycję.

 
Sałatka z serem pleśniowym i salami
 





 
Składniki
 
50 gram mieszanki sałat
100 gram sera Bergader Edelpilz
1/2 żółtej papryki
100 gram pomidorków koktajlowych
10 dag salami
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
pieprz kolorowy do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Sałaty w razie potrzeby porwać na mniejsze kawałki. Wyłożyć na talerz. Pomidorki oraz paprykę opłukać. Pomidorki pokroić na ćwiartki a paprykę w kostkę. Pokrojone warzywa ułożyć na sałacie. Salami pokroić w małą kostkę i ułożyć na warzywach. Na wierzch pokruszyć ser Bergader Edelpilz. Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny i kolorowym pieprzem. Sosem polać sałatkę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
 
Sałatkę podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.

1 komentarz: