niedziela, 4 lutego 2018

"Sezonowo - bezglutenowo" - recenzja

Witajcie :)
"Sezonowo - bezglutenowo"
Bardzo się ucieszyłam, że akurat ta książka wpadła w moje ręce, ponieważ autorów "Sezonowo - bezglutenowo" znam osobiście. Magdę i Staszka Romków poznałam przy okazji warsztatów kulinarnych. Bardzo mili, zawsze uśmiechnięci, służący dobrą radą i pomocą.



Jak nazwa wskazuje w książce znajdziemy 100 bezglutenowych przepisów na 4 pory roku z produktów ogólnodostępnych.

Wiosna to barszcz z fasolą, kopytka z bobu z kurkami, risotto ze szparagami i z pieczarkami brunatnymi, deser z tapioki z rabarbarem, sernik waniliowy na zimno z żelką malinową.

Lato to zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkami przepiórczymi, gulasz ze schabu z cukinią i ciecierzycą, knedle ze śliwkami, semifreddo jeżynowe, torcik kakaowy z wiśniami.

Jesień to zupa z brukselki z ryżowymi kluseczkami, jesienny kociołek warzywny ze schabem i soczewicą, placki z batatów z serem, frytki z manioku, szarlotka rosyjska z pigwą.

Zima to sałatka z dorszem, grejpfrutem i papryką, warzywa curry, pasztet z selera z pieczarkami, tort czarny las.

Magda i Staszek prowadzą bloga kulinarnego KuchnneWariacje.pl.
Z przyczyn zdrowotnych na stałe wprowadzili do swojej kuchni potrawy bezglutenowe. 
Magda przygotowuje dania wytrawne, natomiast Staszek słodkie ciasta i desery. 
Uzupełniają się w 100%.


Każdy przepis w książce opatrzony jest pięknym, bardzo apetycznym zdjęciem.
Uwierzcie mi, trudno oderwać wzrok. 
Ja sama nie przypuszczałam, że dieta bezglutenowa może być smaczna i kolorowa. Książka idealnie pokazuje, że taka właśnie jest.
Jestem pod wielkim wrażeniem "Sezonowo - bezglutenowo" i szczerze polecam !!!


Tytuł - Sezonowo - Bezglutenowo
Autor - Magdalena i Stanisław Romek
Wydawnictwo Bukowy Las
Oprawa twarda
Stron 224
Rok wydania 2017

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz