Dzień dobry :)
Jest niedziela i jest na obiad schabowy.
U mnie tym razem w wersji przekładanej.
Spróbujcie, jest pyszny.
Schabowy przekładaniec
Składniki
1 kilogram schabu wieprzowego bez kości
2 czerwone cebule
1 czerwona papryka
20 dag żółtego sera (użyłam salami od Mlekomy)
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna w płynie
Sposób przygotowania
Schab opłukać, osuszyć papierowym
ręcznikiem i oczyścić z błonek. Pokroić na 9 plastrów. Każdy plaster
dość cienko rozbić, starając się, żeby powstał prostokąt.
Cebule obrać i pokroić w piórka.
Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne i miąższ pokroić w kostkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce.
2 plastry schabu położyć na desce tak, aby stykały się krótszymi bokami i żeby uformowały prostokąt.
Posypać
solą i pieprzem, delikatnie skropić przyprawą uniwersalną. Na to ułożyć
troszkę cebuli, papryki i startego sera. Boki schabu założyć do środka.
Przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w 180 - 200 st C.
Można podawać na gorąco lub na zimno.
Super przepis ,robiłam coś podobnego pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWłaśnie poszło do pieca :)
OdpowiedzUsuńSmacznego 😀
UsuńPani Magdaleno proszę zrobić zdjęcie dodamy do galerii 😀