piątek, 2 lutego 2018

Serowe kulki z orzechami

Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj coś na szybko.
Serowe kuleczki z orzechami.
Będą idealne na przyjęcie w gronie znajomych i rodziny.

 Serowe kulki z orzechami


 
Składniki
 
200 gram sera twarogowego tłustego
150 gram topionego sera pleśniowego
sól ziołowa do smaku
2 garście orzechów włoskich
4 cienkie kabanosy
 
Sposób przygotowania
 
Ser twarogowy i topiony pleśniowy przełożyć do miski. Dodać sól do smaku i dokładnie razem połączyć. Z masy serowej formować kulki wielkości orzecha. Przełożyć do lodówki.
Orzechy posiekać. Uprażyć je na suchej patelni. Mieszać, żeby się nie przypaliły. Ostudzić.
Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki.
Każda kulkę serową obtoczyć w orzechach i w każdą wbić kawałek kabanosa.
Przed podaniem schłodzić.

1 komentarz: