Dzień dobry :)
Niedzielny obiad to zawsze jakieś mięcho.
Przeważnie kotlety.
Tym razem u mnie pierś z kurczaka, ale nadziewana warzywami, posypana żółtym serem i zapiekana w piekarniku.
Pycha :)
Pierś z kurczaka z warzywami
Składniki
4 filety z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 cukinii
1 czerwona obrana cebula
10 dag żółtego sera (użyłam salami od Mlekomy)
vegeta do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania
Filety
opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić. Każdy filet
ponacinać (tak jak by w drabinkę). Posypać z dwóch stron vegetą,
pieprzem i czosnkiem. Papryki pokroić w paski, cukinię i cebulę w
półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W każde nacięcie
fileta włożyć kawałek papryki, cukinii i cebuli. Na wierzchu posypać
startym żółtym serem. Tak przygotowane filety włożyć do rękawa do
pieczenia. Zamknąć, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 40 -
50 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi
dodatkami.
pysznie :)
OdpowiedzUsuń