niedziela, 26 listopada 2017

Pierś z kurczaka z warzywami

Dzień dobry :)
Niedzielny obiad to zawsze jakieś mięcho.
Przeważnie kotlety.
Tym razem u mnie pierś z kurczaka, ale nadziewana warzywami, posypana żółtym serem i zapiekana w piekarniku. 
Pycha :)

 
Pierś z kurczaka z warzywami
 




 
Składniki
 
4 filety z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 cukinii
1 czerwona obrana cebula
10 dag żółtego sera (użyłam salami od Mlekomy)
vegeta do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
 
Sposób przygotowania
 
Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić. Każdy filet ponacinać (tak jak by w drabinkę). Posypać z dwóch stron vegetą, pieprzem i czosnkiem. Papryki pokroić w paski, cukinię i cebulę w półplasterki. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W każde nacięcie fileta włożyć kawałek papryki, cukinii i cebuli. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Tak przygotowane filety włożyć do rękawa do pieczenia. Zamknąć, przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku około 40 - 50 minut w 180 st C. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

 

1 komentarz: