Pozostajemy w temacie imprezowym.
Niedługo Sylwester, karnawał więc trzeba pomyśleć o fajnych przekąskach.
Tym razem podsyłam Wam przepis na smaczną pastę z tuńczyka podaną na krakersach czyli imprezowe kanapeczki :)
Imprezowe kanapki na krakersach
Składniki
200 gram krakersów
1 puszka tuńczyka w oleju
2 ogórki konserwowe
2 jajka
1 mała cebula
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
5 dag żółtego sera
pieprz do smaku
1 łyżeczka musztardy delikatesowej
4 łyżki ketchupu łagodnego (użyłam Kotlina)
Sposób przygotowania
Tuńczyka
odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo.
Ostudzić i obrać. Cebulę obrać. Jajka, cebulę oraz ogórki konserwowe
pokroić w drobną kostkę i dodać do tuńczyka. Ser zetrzeć na tarce o
małych oczkach. Dodać do tuńczyka razem z musztardą, ketchupem i
pieprzem. Wszytko razem dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce.
Bezpośrednio przed podaniem pastą posmarować krakersy.
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
Na takie to napewno się skuszę
OdpowiedzUsuńIdealne na domówkę! :)
OdpowiedzUsuń