czwartek, 30 listopada 2017

Imprezowe kanapki na krakersach

Pozostajemy w temacie imprezowym.
Niedługo Sylwester, karnawał więc trzeba pomyśleć o fajnych przekąskach. 
Tym razem podsyłam Wam przepis na smaczną pastę z tuńczyka podaną na krakersach czyli imprezowe kanapeczki :)

Imprezowe kanapki na krakersach






Składniki


200 gram krakersów

1 puszka tuńczyka w oleju

2 ogórki konserwowe

2 jajka

1 mała cebula

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

5 dag żółtego sera

pieprz do smaku

1 łyżeczka musztardy delikatesowej

4 łyżki ketchupu łagodnego (użyłam Kotlina)


Sposób przygotowania


Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Cebulę obrać. Jajka, cebulę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę i dodać do tuńczyka. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do tuńczyka razem z musztardą, ketchupem i pieprzem. Wszytko razem dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Bezpośrednio przed podaniem pastą posmarować krakersy.

#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

2 komentarze: