wtorek, 18 kwietnia 2017

Roladki z ogórka z serem korycińskim

Dzień dobry :)
Jak tam po świętach ?
Żyjecie ? 
Na dzisiaj przygotowałam coś lekkiego. 
Po świątecznym obżarstwie lekkie roladki z serem korycińskim będą jak znalazł :)

 
Roladki z ogórka z serem korycińskim
 
 



 
Składniki
 
2 ogórki zielone długie
1 papryka konserwowa żółta
20 dag sera korycińskiego z ziołami prowansalskimi ( użyłam sera z wytwórni Agnieszki i Marcina Bielec)
10 pomidorków koktajlowych
 
Sposób przygotowania
 
Ogórki opłukać i wysuszyć. Za pomocą obieraczki do warzyw lub szatkownicy pociąć na podłużne cienkie plastry. Paprykę pokroić w paski. Ser koryciński pokroić w grubsze słupki. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć i przekroić na pół. Na końcówkę każdego plastra ogórka nałożyć kawałek papryki, sera oraz połówkę pomidorka. Zawinąć tworząc roladkę tak, aby nadzienie było w środku. Układać na talerzu farszem do góry.
 
Roladki podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.

2 komentarze: