Dzień dobry :)
Jak tam po świętach ?
Żyjecie ?
Na dzisiaj przygotowałam coś lekkiego.
Po świątecznym obżarstwie lekkie roladki z serem korycińskim będą jak znalazł :)
Roladki z ogórka z serem korycińskim
Składniki
2 ogórki zielone długie
1 papryka konserwowa żółta
20 dag sera korycińskiego z ziołami prowansalskimi ( użyłam sera z wytwórni Agnieszki i Marcina Bielec)
10 pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania
Ogórki
opłukać i wysuszyć. Za pomocą obieraczki do warzyw lub szatkownicy
pociąć na podłużne cienkie plastry. Paprykę pokroić w paski. Ser
koryciński pokroić w grubsze słupki. Pomidorki koktajlowe opłukać,
osuszyć i przekroić na pół. Na końcówkę każdego plastra ogórka nałożyć
kawałek papryki, sera oraz połówkę pomidorka. Zawinąć tworząc roladkę
tak, aby nadzienie było w środku. Układać na talerzu farszem do góry.
Roladki podałam na talerzu od Porcelany Bogucice.
Pychotka ☺
OdpowiedzUsuńjak ja już tęsknie za swoimi warzywami:)
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają te roladki:)