Nie ma to jak domowe wypieki :)
Dzisiaj zapraszam Was kochani na pyszniutkie drożdżówki francuskie z makiem :)
Szybkie i bardzo smaczne.
Drożdżówki francuskie z makiem
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
450 g masy makowej Helio
lukier
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową Helio rozsmarować równomiernie na cieście francuskim. Zwinąć wzdłuż dłuższego brzegu jak roladę. Pokroić na 12 kawałków. Pocięte kawałki układać na blaszce wyłożonej pergaminem masą do góry. Piec 20 - 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i polać lukrem.
Drożdżówki z tego przepisu wykonała Pani Sylwia
Drożdżówki z tego przepisu wykonała Pani Sylwia
Szybkie i smaczne :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze z makiem,sama pyszność;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne bułeczki :-)
OdpowiedzUsuńRobię też takie makowiączki, bardzo je lubię
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł z tymi bułeczkami.
OdpowiedzUsuńto sie musi blyskawicznie robic , tak w sam raz dla gosci gdy nas zaskocza :)
OdpowiedzUsuńTez takie dzieciakom jakiś czas temu robiłam
OdpowiedzUsuńAle fajne! I proste jak drut. I można je robić w obecności gościa, to dodatkowa atrakcja:)
OdpowiedzUsuńAle fajne! I proste jak drut. I można je robić w obecności gościa, to dodatkowa atrakcja:)
OdpowiedzUsuń