środa, 1 kwietnia 2015

Drożdżówki francuskie z makiem

Nie ma to jak domowe wypieki :)
Dzisiaj zapraszam Was kochani na pyszniutkie drożdżówki francuskie z makiem :)
Szybkie i bardzo smaczne.

Drożdżówki francuskie z makiem



Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
450 g masy makowej Helio
lukier
Sposób przygotowania
Ciasto francuskie rozwinąć. Masę makową Helio rozsmarować równomiernie na cieście francuskim. Zwinąć wzdłuż dłuższego brzegu jak roladę. Pokroić na 12 kawałków. Pocięte kawałki układać na blaszce wyłożonej pergaminem masą do góry. Piec 20 - 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i polać lukrem.


Drożdżówki z tego przepisu wykonała Pani Sylwia 
 



9 komentarzy:

  1. Najlepsze z makiem,sama pyszność;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię też takie makowiączki, bardzo je lubię

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł z tymi bułeczkami.

    OdpowiedzUsuń
  4. to sie musi blyskawicznie robic , tak w sam raz dla gosci gdy nas zaskocza :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tez takie dzieciakom jakiś czas temu robiłam

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale fajne! I proste jak drut. I można je robić w obecności gościa, to dodatkowa atrakcja:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale fajne! I proste jak drut. I można je robić w obecności gościa, to dodatkowa atrakcja:)

    OdpowiedzUsuń