wtorek, 28 kwietnia 2015

Muszle z tuńczykiem

Bardzo smaczna przekąska, chociaż u mnie w domu pojawiła się jako kolacja :)
Mąż był zachwycony.
Muszle można serwować również podczas imprez :)

Muszle podane na talerzu Porcelana Bogucice z serii Agawa Gold.


Muszle z tuńczykiem




Składniki
 
15 sztuk makaronu duże muszle
2 jajka
1 mniejsza czerwona papryka
2 średnie ogórki kiszone
2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
3 łyżki majonezu
pieprz do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Ostudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Przełożyć do miski. Do tuńczyka dodać jajka, paprykę, ogórki, majonez oraz pieprz. Dokładnie razem wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać ugotowane wcześniej muszle. Przed podaniem schłodzić.


8 komentarzy:

  1. Uwielbiam. W piątek robiłam bardzo podobne ;). Polecam są pyszne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. a gdzie kupie ten makaron?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Piotr i Paweł, Alma, Carrefour i podobno nawet w Biedronce ostatnio był :)

      Usuń
  3. Czy w tym przepisie też jest kukurydza? Tak jak była w tych myślach :)!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie ma kukurydzy. W muszlach to kawałki żółtka jajka a nie kukurydza :)
      Jeżeli ktoś kukurydzę lubi to nie widzę nic złego w tym, żeby ją dodać :)

      Usuń