Lekko i zdrowo :)
Bardzo smaczna sałateczka, którą wcinam aż mi się uszy trzęsą ;)
Serio - uwielbiam ją :)
Sałatka z sosem musztardowym
Składniki
1 kapusta pekińska
3 pomidory
6 ogórków konserwowych
5 jajek
400 ml kwaśnej śmietany 18%
4 łyżeczki musztardy delikatesowej
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Kapustę poszatkować. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Ogórki i pomidory pokroić w większą kostkę. Jajka pokroić również w kostkę lub w ósemki.
Śmietanę wymieszać z musztardą, solą i pieprzem.
Wszystkie przygotowane składniki wrzucić do miski, polać sosem i dokładnie wymieszać lub wyłożyć na talerz kolejno kapustę, pomidory , ogórki, jajka i polać sosem ze śmietany i musztardy.
ale po co ta śmietana,skoro ma być lekko? Bez byłoby super!
OdpowiedzUsuńMniam :-) jak najbardziej wybieram takie pyszne sałatki :-) pozdrawiam Kasiu :-)
OdpowiedzUsuńWiosenne sałatki zawsze na tak!
OdpowiedzUsuń