Witam dziubki kochane.
Tym razem propozycja, która gości w moim domu bardzo często.
Ulubiony przysmak mojego męża.
Sałatka z szynką parmeńską
Składniki
190 g mixu sałat
100 g szynki parmeńskiej
1 gałązka pomidorów cherry
1 zielony ogórek
garść zielonych oliwek
garść orzeszków arachidowych niesolonych
olej migdałowy lub oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Sałaty rozłożyć na talerzu. Plasterki szynki parmeńskiej zwinąć w ruloniki i przeciąć na pół. Pomidorki opłukać i przekroić na połówki. Ogórka umyć i pokroić w pół plasterki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Na sałaty rozłożyć pomidorki, plasterki ogórka oraz ruloniki szynki parmeńskiej. Wszystko posypać równomiernie oliwkami i uprażonymi orzeszkami. Całość polać olejem migdałowym lub oliwą z oliwek.
Dietetyczna bardzo :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i kolorowo tak jak lubię - super ;)
OdpowiedzUsuńKasiu sałatka wygląda bardzo egzotycznie. Uwielbiam te kolory :)
OdpowiedzUsuńTo lubię! (y)
OdpowiedzUsuńFajna sałatka Kasiu :-)
OdpowiedzUsuńUlubiona moja byłaby gdybyś mi taką zrobiła
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńKolorowo, zdrowo i smacznie. Uwielbiam.
OdpowiedzUsuńBardzo fajna sałatka :)
OdpowiedzUsuńLubię takie kolorowe sałatki!:)
OdpowiedzUsuń