wtorek, 27 marca 2018

Jajka z pieczarkami konserwowymi

Dzień dobry :)
Pozostając w temacie wielkanocnych przepisów podsyłam dzisiaj pomysł na jajka faszerowane z pieczarkami konserwowymi.
Pieczarki dość intensywnie wyczuwalne w nadzieniu :)

 Jajka z pieczarkami konserwowymi



Składniki
 
5 jajek
8 pieczarek konserwowych
1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka masła
sól do smaku
pieprz do smaku
 
Sposób przygotowania
 
Jajka ugotować na twardo. Odcedzić, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek.
Przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć je do miski.
Do żółtek dodać pieczarki, majonez, musztardę, masło oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Masę przełożyć do dekoratora z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać jej porcje do białek jajek.
Przed podaniem schłodzić.

1 komentarz: