Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj kolejna imprezowa propozycja.
W końcu mamy karnawał to trzeba to smacznie wykorzystać :)
Francuskie babeczki z pastą jajeczną
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
1 łyżka sezamu
PASTA JAJECZNA
4 jajka
3 ogórki konserwowe
sól do smaku
1 łyżeczka musztardy
2 łyżeczki majonezu
Sposób przygotowania
Z ciast
francuskiego szklanką powykrawać kółka. W co drugim kółku dodatkowo
kieliszkiem wykroić mniejsze kółko.
Na pełne kółko nałożyć kółko z
dziurką wyciętą. W środku nakłuć widelcem.
Posypać boki sezamem i wstawić do nagrzanego
piekarnika.
Piec 10-15 minut w 180 st C. Po wyjęciu z piekarnika
widelcem wdusić środki (jeżeli również wyrosły). Odstawić do
wystudzenia.
PASTA JAJECZNA
Jajka
ugotować na twardo. Obrać. Obrane jajka razem z ogórkami konserwowymi
zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sól do smaku oraz musztardę i
majonez. Wszystko razem dobrze wymieszać. Powstałą pastą nadziewać
wcześniej upieczone babeczki z ciasta francuskiego.
Przy smarowaniu babeczek rozbełtanym jajkiem pomógł mi pędzelek z ruchoma głowicą od Fiskars.
Ale apetyczne ;) mniam
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńJaka apetyczna i ciekawa propozycja. :-)
OdpowiedzUsuńJak pysznie wyglądają te babeczki ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentują a i wykonanie nie jest trudne i czasochłonne - fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuń