piątek, 11 grudnia 2015

Roladki z mintaja z żółtym serem i szynką szwarcwaldzką

Dzień dobry :)
Dzisiejsza propozycja na piątkowy obiad :)
Mintaj w troszkę innej wersji :)
Zapraszam :)
 
 
Roladki z mintaja z żółtym serem i szynką szwarcwaldzką



 
 
Składniki
 
6 filetów z mintaja
6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
6 plastrów żółtego sera
sok z 1/2 cytryny
3 ząbki czosnku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
masło
 
 
Sposób przygotowania
 
Filety z mintaja odmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody. Rozłożyć je na desce. Każdy polać sokiem z cytryny. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Przesmarować nim filety. Każdy kawałek ryby oprószyć solą i kolorowym pieprzem a następnie przesmarować masłem. Na każdym mintaju ułożyć plaster żółtego sera i plaster szynki szwarcwaldzkiej. Następnie każdy filet zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Dno naczynia żaroodpornego przesmarować masłem. Ułożyć w nim roladki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w 180 st C. Najlepiej smakują z ziemniakami i ulubioną surówką.

4 komentarze:

  1. Kaśka, zlituj się...ślinotoku dostałam, pycha :) (u nie dzisiaj odgrzewany kurczak :( ). Buziaki )*

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ciekawy sposób na rybkę inaczej :)

    OdpowiedzUsuń