czwartek, 19 października 2017

Zawijańce z szynką i serem

Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj bardzo prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego.
Powiem Wam, że chyba prościej się nie da.
Ślimaczki możecie przygotować ot tak, gdy przychodzi na coś ochota, na przyjęcie dla dziecka jak, na spotkanie w gronie znajomych oraz jako przekąskę do %%%% :)

 
Zawijańce z szynką i serem

 



Składniki
 
1 opakowanie ciasta francuskiego
8 plastrów szynki konserwowej
10 dag żółtego sera
 
 
Sposób przygotowania
 
Ciasto francuskie rozwinąć. Ułożyć na nim plastry szynki. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać nim szynkę. Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż jego dłuższego boku. Pokroić na 4 centymetrowe kawałki. Każdy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 180 st C. Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub na zimno.
 
Zawijańce podałam z ketchupikiem Kieleckim.

2 komentarze:

  1. Super przepis moja córka robi to ciut inaczej ale smakuje tak jak francuskie ciasto jeszcze tego nie mam na blogu

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pani Teresko bardzo chętnie zerknę na przepis córki - bardzo nie zaciekawił :)
      Pozdrawiam :)
      Kasia

      Usuń