Dzień dobry :)
Kochani dzisiaj bardzo prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego.
Powiem Wam, że chyba prościej się nie da.
Ślimaczki możecie przygotować ot tak, gdy przychodzi na coś ochota, na przyjęcie dla dziecka jak, na spotkanie w gronie znajomych oraz jako przekąskę do %%%% :)
Zawijańce z szynką i serem
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
8 plastrów szynki konserwowej
10 dag żółtego sera
Sposób przygotowania
Ciasto
francuskie rozwinąć. Ułożyć na nim plastry szynki. Żółty ser zetrzeć na
tarce o drobnych oczkach. Posypać nim szynkę. Ciasto zwinąć w rulon
wzdłuż jego dłuższego boku. Pokroić na 4 centymetrowe kawałki. Każdy
ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego
piekarnika i piec 30 minut w 180 st C. Można podawać bezpośrednio po
przygotowaniu lub na zimno.
Zawijańce podałam z ketchupikiem Kieleckim.
Super przepis moja córka robi to ciut inaczej ale smakuje tak jak francuskie ciasto jeszcze tego nie mam na blogu
OdpowiedzUsuńPani Teresko bardzo chętnie zerknę na przepis córki - bardzo nie zaciekawił :)
UsuńPozdrawiam :)
Kasia