Sałatki , sałatki :)
Bardzo często serwuję je mojemu mężowi na kolację.
Dzisiaj zapraszam na sałatkę z migdałami polaną rewelacyjnym olejem migdałowym firmy OLVITA:)
Sałatka z camembertem i prażonymi migdałami
Składniki
190 g mixu sałat
1 gałązka pomidorków koktajlowych
1 zielony ogórek
120 g sera camembert
garść migdałów płatków
olej migdałowy OlVita
Sposób przygotowania
Sałaty rozłożyć na talerzu. Pomidorki opłukać i pokroić na połówki. Ogórka opłukać i pokroić w pól plasterki. Ser pokroić na małe trójkąciki. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Na sałaty rozłożyć pomidorki, ogórka i ser. Całość posypać prażonymi płatkami migdałów i polać olejem migdałowym OlVita. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Takie sałatki uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ser pleśniowy pod każdą postacią. W tej sałatce brzmi kusząco.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ser pleśniowy pod każdą postacią. W tej sałatce brzmi kusząco.
OdpowiedzUsuńTakiego oleju /oliwy jeszcze nie probowalam :) . Kasiu , salatka wyglada bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńKasiu ale pyszna sałatka, z chęcią bym się wprosiła:)
OdpowiedzUsuńKolorowa i super składniki -wszystkie dają rewelacyjny smak;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki :-) Kasiu pysznie ją zrobiłaś :-)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna sałatka, bardzo lubię ser pleśniowy :)
OdpowiedzUsuń