Są nadzwyczaj kruche, rozpływające się w ustach o wyrazistym orzechowym posmaku.
Tym razem zapraszam Was na ciasteczka arachidowe.
Przygotowane z użyciem mąki arachidowej firmy OLVITA.
Ciasteczka arachidowe
Składniki
2 szklanki mąki arachidowej
0,5 szklanki mąki pszennej
250 g masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 żółtka
garść orzeszków arachidowych
Sposób przygotowania
Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Następnie dodać miękkie masło i żółtka. Zagnieść dokładnie na jednolite ciasto. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć i na środku każdego wcisnąć jeden orzech arachidowy. Piec 15-20 minut w 200 st C.
Boskie! Świetne wyglądają i zapewne smakują :).
OdpowiedzUsuńBoskie! Świetne wyglądają i zapewne smakują :).
OdpowiedzUsuńSuper ciacha :-)
OdpowiedzUsuńKonkretny i bardzo dobry smak muszą mieć;)
OdpowiedzUsuńcudownie się prezentują!
OdpowiedzUsuńAle pyszne, aż mi tutaj zapchniało nimi
OdpowiedzUsuńRewelacyjne wpraszam się na kilka
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają te ciasteczka Kasiu :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne ciasteczka!
OdpowiedzUsuńWitam czy to ciasto nada się na mazurka
OdpowiedzUsuńWitam :) Ciasteczka były kruchutkie i obawiam się, że ciasto na większej powierzchni mogłoby się pokruszyć.
UsuńBardzo dziękuję za odp
OdpowiedzUsuńMasa wyszła rzadka, nakładałam do pieczenia łyżeczką, może coś z tego będzie....
OdpowiedzUsuń